تاریخچه

برید چیست؟

انسان از دیر باز و از زمانی که با انواع الیاف طبیعی همانند شاخ و برگ درختان پشم گوسفندان و پنبه آشنا شد به فکر استفاده مفید از این الیاف افتاد .

لذا در کاربردهای مختلفی که میخواست از این الیاف بنماید نیاز بود که این مواد را در هم بتند تا یک سطح منسجم ومحکمی جهت استفاده در سقف کلبه ها یا لباس خود بدست آورد.

بعدها با پیشرفت صنعت وتولید انواع الیاف مصنوعی نیاز بشر به دستگاهی که بتواند این الیاف را براحتی ببافد وانواع پوششها را تولید نماید احساس گردید که این نیاز منجر به اختراع انواع مختلف دستگاههای بافندگی از جمله پارچه بافی –فرش بافی گرد بافت تریکو بافت وبافت برید وغیره گردید.

بافت برید به نوعی از بافت گفته میشود که در ردیف از الیاف که هر دو با زاویه مساوی (معمولا 45 درجه)حول یک محور گرد یا یک سطح تخت به طور متناوب از زیر و روی هم عبور کرده وبافت منسجمی را ایجاد مینمایند تفاوت بین بافت برید وپارچه بافی یا گونی بافی در این است که در پارچه یا گونی یک سری از الیاف به صورت طولی (تار) قرار میگیرند و سری دیگر به صورت عرضی (پود)بازاویه 90 درجه از زیر و روی آن عبور میکند که ایجاد بافت مینماید در شکل زیر بافت برید رانشان میدهد که در آن الیاف هر دو مورب و با زاویه 45 درجه بافته شده اند.


تاریخچه برید در ایران

در دهه 1320 فردی بنام حاج رضا مخترع در شهر تبریز به فکر ساخت ماشین برید افتاد.

در آن زمان این ماشین آلات عمدتا از کشور آلمان ویا ژاپن به ایران می آمد و فقط برای بافت کشهای  شلوار به کار میرفتند .

اوبا حداقل امکانات و با ساده کردن قسمتهای پیچیده دستگاه توانست این دستگاهها را در سایز های کوچک 8 کریر وبه صورت کاملا ابتدایی بسازد وبا دستگاهای ساخت خودش کارگاه بافندگی کوچکی در تبریز به راه انداخت.

بعدها یکی از شاگردان او راه اورا ادامه داد ولی از آنجایی که سواد نداشت و از اطلاعات فنی بی بهره بود سالها به همان شکل قدیمی دستگاهها را به صورت دست ساز واهنگری سرهم میکرد ولی چون تولیدکنندگان راهی جز واردات این دستگاه با قیمت بسیار گزاف و یا خرید از او را پیش رو نداشتند. لذا سالیان سال حدود 1335 الی 1365 با خرید ماشین آلات از او به تولید می پرداختند البته در این فاصله تعدادی از دستگاههای ژاپنی ساخت شرکت کوکابن هم وارد ایران میشد.

بعد از انقلاب و در پی افزایش نرخ برابری ارزهای خارجی عملا دیگر هیچ دستگاه خارجی وارد ایران نشد و از طرفی بازار با عدم ورود محصولات آماده با خلا کالا روبرو بود همین موضوع باعث رونق ساخت ماشین الات داخلی گشت به طوری که در فاصله سالهای 1358 الی 1370 مدت انتظار جهت تحویل دستگاه گاهی به 8 ماه هم می رسید.

تا دهه 1360 هنوز هم کاربرد عمده برید همان قیطان و کش و بند کفش بود ولی بعدها با توسعه صنعتی ایران صنایع مختلف نیاز مبرمی به این نوع ماشین پیدا کردند و نا گفته پیداست که دستگاههای آنزمان ایرانی نه تنها از نظر کیفیت بلکه از نظر کمیت نیز قادر به برآوردن نیاز صنعت ما نبود.

درهمان سالها یعنی سال 1365 گروه صنعتی برید ماشین بافت بافت پایه گذاری شد. ما در ابتدا باهدف تولید انواع شیلنگهای لاستیکی مسلح پا به عرصه صنعت گذاشتیم .

در همان ابتدای راه متوجه شدیم که ماشین آلات موجود به هیچ عنوان جوابگوی نیاز ما نیست زیرا ماشین آلات ایرانی حتی ماشین آلات ژاپنی  که به ایران آمده بود برای بافت نخ های ظریف کار برد داشتند وما میخواستیم دستگاهی داشته باشیم که بتواند انواع مفتولهای آهنی مسی و فولادی را نیز ببافد .

شاید راحتترین کار در آن زمان این بود که ما هم همانند دیگران دستگاه مورد نیازمان را از خارجاز کشور وارد می کردیم ولی آستین همت بالا زده و با طراحی و ساخت انواع ماشین آلات برید مورد نیازمان که بمرور کامل گشتند نه تنها نیازمان را برطرف نمودیم بلکه با بدست آوردن دانش فنی مورد نیاز به تکنولوژی ساخت بزرگترین و پیچیده ترین دستگاهها در این زمینه دست یافتیم. 

امروزه ماشین آلات ساخت ما در نوع خود در ایران و کشورهای منطقه خاورمیانه بی نظیر است و مشتریان ما تماما از صنعتگران با سابقه طولانی در تولید محصولات گوناگون هستند که با انواع ماشین آلات کار کرده اند همه آنها به این نکته معترفند که ماشین آلات ساخت ما ساده ترین و در عین حال کاراترین ماشینی است که تا به حال دیده اند.

از سال 1382 تولید شیلنگ های حصیری بر پایه EPDM مورد مصرف در صنعت ساختمان در دستور کار قرار گرفت و از همان ابتدا با توجه به تجربه بسیار طولانی مدیران و پرسنل شرکت در زمینه شیلنگ های لاستیکی تولیدات ما در زمره با کیفیت ترین شیلنگ های ساختمانی و بهداشتی قرار گرفتند از سال 1391 بعد از تدوین استاندارد ملی شماره 14837 توسط سازمان ملی استانداد ایران و الزام استفاده از شیلنگ های پلی اتیلن کراسلینک PEX برای مصارف آب آشامیدنی ما نیز به تبعیت از دستورات سازمان استاندارد اقدام به تولید شیلنگ های انعطاف پذیر PEX با بافت استیل نموده و از همان ابتدا با تجهیز مجموعه به آزمایشگاه و استفاده از جدیدترین تکنولوژی روز دنیا به عنوان اولین تولید کننده این نوع از شیلنگ ها شناخته شدیم.